Üdvözöljük az RWApiac webshopján!

Mielőtt elkezdi a termékek kiválasztását 2 adattal kell rendelkeznie:

1. Hatásos nyílás felület pontos értékével: megtalálja a tűzvédelmi műszaki leírásban a vége felé a „Hő- és Füstelvezetés” fejezetben

Közlekedők, folyosók esetén az alapterület 1%-a, zárt, nem füstmentes lépcsőházak esetén az alapterület 5%-a, de MINIMUM 1m2. A hatásos nyílásfelület egy un Cv értékkel csökkentett érték, melyet a Teljesítmény nyilatkozat tartalmaz  pontosan.

Tipp: A 134×140-es ablak hatásos nyílásfelülete 1,01m2. Az épület emeleteinek számával, hogy a vésznyitók/kézi jeladók számát meg tudja határozni. Minden szintre és a bejárathoz kell elhelyezni.

2. Az épület emeleteinek számával, hogy a vésznyitók/kézi jeladók számát meg tudja határozni. Minden szintre és a bejárathoz kell elhelyezni.

Opcionális termékek

Az Országos Tűzvédelmi szabályzatban előírt kötelező elemeken kívül választhat opcionális, biztonságot növelő termékeik közül, mint például füstérzékelő, jeladó vagy vésznyitó.

Hasznos információk

Mit jelent az RWA system?

Jelentése a német Rauch und Waermeabzugs Anlage rövidítéséből ered. Fordítása Füst és hőelvezető rendszer. Itthon Hő- és füstelvezetésként terjedt el a szakirodalomban.

A hő- és füstelvezető rendszer ugyan az mint a tűzjelző rendszer?
NEM!

Melyik a jelenleg érvényben lévő Országos Tüzvédelmi Szabályzat?

54/2014. (XII. 5.) BM rendelete az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról